Valikko Sulje

Lastenkirja tekijän silmin

31.10.2021 14:00-15:00 Kirjailija Tuutikki Tolonen ja kääntäjä Alžběta Štollová kertovat omasta työstään sekä kirjailijan ja kääntäjän yhteistyöstä. Keskustelemme myös kirjan matkasta ideasta valmiiksi teokseksi, joka päätyy kirjakaupan hyllyyn sekä kotimaassaan että ulkomailla.Tapahtuma on tarkoitettu lapsille ja aikuisille ja se tulkataan suomeksi ja tsekiksi. Pienemmille lapsille on järjestetty ohjattu askartelutyöpaja kirjaston kokoushuoneessa. Tuutikki Tolonen on suositttu lastenkirjailija. Hän työskentelee myös sanataidetyöpajojen vetäjäna eri puolella Suomea. Tuutikki Tolonen tuli tunnetuksi varsinkin Mörkövahti -trilogiastaan. Mörkövahti palkittiin Arvid Lydecken -palkinnolla vuonna 2016, se on käännetty useammalle kielelle ja käsikirjoituksesta on tehty elokuvasopimus Scott Free Productionsin kanssa.

Tuuttikki Tolosen mielestä lukeminen on ennen kaikkea ilo ja nautinto, ja sellaisena siitä on hänen mielestään puhuttava. Alžběta Štollová kääntää suomen kielestä tsekin kielelle etenkin näytelmiä ja lasten ja nuorten kirjoja. Hän työskentelee myös toimittajana, kirjastonhoitajana ja luennoi säännöllisesti suomen kirjallisuudesta. Alžběta Štollová on kääntänyt tsekin kielelle Mörkövahti -trilogian. Parhaillaan hänellä on työn alla Tolosen romaani Agnes ja unien avain. Tapahtuman järjestävät Tsekin tasavallan suurlähetystö Helsingissä ja Bohemia-seura.

https://www.facebook.com/events/844770696226365/

Kuvat: Mika Nuorva ja Antonín Halas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *