Valikko Sulje

Pyhä Nikolaus kävi tšekkiläisten lasten luona

Perinteinen tapahtuma kalenterivuoden lopussa on tšekkiläisten lasten tapaaminen Pyhä Nikolauksen kanssa eli niin kutsuttu ”Pikkuláš“, joka on suomalais-tšekkiläinen yhdyssana sanoista ”pikkujoulu” ja ”Mikuláš“ (Nikolaus). Pyhä Nikolauksen seurassa oli myös enkeli ja piru. Tämänvuotinen tapahtuma pidettiin 7. joulukuuta illalla. Suurlähetystö järjesti tilat, osallistui tarjoiluun ja lähetti kutsut.

Pikkuláš-tapahtuman järjestävät Suomi-Tšekki-seura ja Bohemia-seura sekä epävirallinen yhdistys Finčech. Tänä vuonna joulujuhlaan tuli arvioiltaan 30 lasta ja suunnilleen saman verran aikuisia. Kaikki lapset saivat pienen lahjan ja he puolestaan esittivät runon tai laulun. Monille heistä oli tutustuminen Tšekin adventtitraditioon elämys, koska Suomessa aika ennen joulua liittyy lähinnä Lucian päivään 13. joulukuuta. Vaikka piru pelottikin joitakin lapsia, he kuitenkin lähtivät tyytyväisinä ja vanhemmat arvostivat mahdollisuutta tavata toisiaan suurlähetystön tiloissa.

(via: https://www.mzv.cz/helsinki/fi/tapahtumat_arkisto/x2011/pyha_nikolaus_kavi_tsekkilaisten_lasten.html )

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *