Valikko Sulje

Bratislavasta superjunien pääteasema

Bohemia 3/2006

Ranskan, Saksan, Itävallan ja Slovakian edustajat solmivat kesäkuussa Luxemburgissa liikenneministerien kokouksen yhteydessä aiesopimuksen supernopean rautatien rakentamisesta Pariisista Strasbourgin, Stuttgartin ja Wienin kautta Bratislavaan. Radalla liikennöisivät mm. ranskalaiset TGV-junat. Bratislavaan asti ne tulisivat suunnitelmien mukaan seitsemän vuoden kuluttua. Ne nopeuttaisivat mm. liikennettä Bratislavan ja Wienin Schwechat-lentokentän välillä. Bratislavan lentomatkustajista suuri osa käyttää nimenomaan Wienin kenttää, ja tällä hetkellä kentän ja Bratislavan välinen alle 50 kilometrin matka taitetaan linja-autoilla. Wienin ja Bratislavan välinen junayhteys taas on nykyisellään erittäin hidas. Ennen toista maailmansotaa Wienin ja Bratislavan välillä liikennöi raitiovaunu, jonka reittiä superjunatkin noudattelisivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *